TRADIČNĚ, JEDNODUŠE A KDEKOLIV

Rubrika: Market

Tradiční pojetí v moderním kabátě

Elektrický hrnec ETA Pečenka si jistě pamatují i naše babičky. Slávy se Pečenka dočkala hned dvakrát.

1960

2014

pečenka retro

V roce 1960 přišla na tuzemský trh, můžeme-li to tak říci, konkurence Remosky. Elektro_Praga Hlinsko dodávalo nádobu čtvercového půdorysu pod názvem Pečenka.

pečenka ETA

V roce 2014 při obnovení výroby. Praktický čtvercový tvar i skleněná poklice, díky které můžete pozorovat, co se děje uvnitř, zůstaly. Přibyly však nové možnosti využití a vy tak Pečenku můžete plně využívat i dnes.

Úspora místa i energie

Vařit úsporněji, ale nešidit kvalitu potravin. Jak na to? Začněte třeba tím, že v případě potřeby využijete menší spotřebiče. Příklad? Zatímco klasická trouba má spotřebu zhruba 2,5 – 3,5 kW. Oproti tomu ETA Pečenka má příkon pouze 475 W. Rozdíl spotřeby energií mezi pečením kuřete v klasické troubě a Pečence tak může být až 80 %, u Pečenky Mini dokonce až 85 %.

PříkonÚspora energií
ETA pečenka475 Waž 80%
ETA pečenka mini380 Waž 85%
Elektrická trouba3,5 kW

Pečenka je elektrický pečicí hrnec, který funguje jako trouba, ale dokáže být až o 80 % úspornější, protože potřebuje nižší příkon a zahřívá menší prostor. Pohodlně v ní připravíte jídlo pro čtyřčlennou rodinu nebo klidně jen pro dva. Hodí se nejen do malých kuchyní, kde není místo pro troubu, ale i na chalupu, do obytného vozu, na kempování nebo třeba na kolej. Připravíte v ní totiž skoro všechno. Věděli jste, co všechno umí?

Pečení, dušení, vaření i grilování

Na to mysleli konstruktéři už při vývoji prvního prototypu. Nynější modely mají nádobu z teflonu a do největší verze ETA Pečenka Max se vejde celé kuře i s brambory. Upečete v ní maso, ryby, zeleninu, přílohy i moučníky. Na bábovku využijte středovou formu na moučníky, díky které získá charakteristický kruh uprostřed v netradičním čtvercovém provedení.

Dlouhé pomalé pečení a dušení ve vlastní šťávě zajistí masu šťavnatost a propojení chutí. Využít ho však můžete i při přípravě marmelád a zavařenin. Podlijete-li suroviny dostatkem tekutin, uvaří se do excelentní měkkosti. V Pečence tak můžete vařit polévky, masová a zeleninová jídla z jednoho hrnce i kompoty. Připravit si tak můžete i nálev na nakládané houby nebo kysané zelí.

Na grilovacímu roštu můžete v Pečence opékat maso, uzeniny, ryby, zeleninu a ovoce stejně jako na grilu, i když venku třeba prší. Díky cirkulaci vzduchu se potraviny propečou rovnoměrně ze všech stran a zůstanou tak šťavnaté.

Pečenka zvládne i rozmrazování. Můžete v ní upéct či uvařit mražené maso či zeleninu, nebo je jen rozmrazit pro další použití. Pečenka rovnoměrně udržuje také optimální teplotu v nádobě, takže v ní můžete jídlo i ohřát. Pokud vše nesníte, uložte jídlo ve varné nádobě do lednice a pak jen lehce podlijte vodou a za pár minut můžete večeřet. Nezašpiníte tak žádné nádobí navíc.

Vyzkoušejte s ETA Pečenkou pokrmy evropské kuchyně, recepty najdete na blogu ETA tady je doma.

Komerční prezentace

TRADIČNĚ, JEDNODUŠE A KDEKOLIV