Cedníky

cedník

Stříbrný okraj dodává praktickému nádobí sváteční nádech (Fler, Kaprálová Milena)

Stěží postradatelnou součást vybavení kuchyně využijeme nejen při omývání zeleniny či ovoce, ale i při přípravě těstovin. Celkem dobře poslouží obyčejný cedník za pár korun, proč ale styl kuchyně nepodtrhnout zajímavějším kouskem?

nerezový cedník

Příprava zeleninového salátu z vlastní úrody může být otázkou pár minut (IKEA)

Odolný plast

Při výběru cedníku z plastu dejte pozor na to, z jakého materiálu je vyrobený. Některé produkty hůře snášejí vysoké teploty, takže může docházet k jejich deformaci. Informace o tom, na jak dlouho lze materiál vystavit kontaktu s vroucí vodou, aby nedošlo k poškození, bývá uvedena na štítku u výrobku.

keramický cedník

Ručně vyrobený keramický cedník se bude vyjímat na otevřené poličce a bude vypadat skvěle i jako mísa na ovoce (Fler, mago)

cedník s výsuvnými rukojeťmi

Díky výsuvným rukojetím lze síto pohodlně umístit nad dřez (IKEA)

Text: Veronika Cerhová
Foto: Archiv firem

Cedníky