Brousky na nože
![ocílka](https://www.chatar-chalupar.cz/wp-content/uploads/2023/08/4-ifantazie-846-kc.jpeg)
Práce s ocílkou vyžaduje více cviku, profesionálové na ni však nedají dopustit. 846 Kč (Foto: iFantazie)
S ostrým nožem je příprava pokrmů nejen rychlejší, ale hlavně bezpečnější. Aby však ostří bylo stále v perfektním stavu, měli bychom mu věnovat potřebnou péči. S kvalitním brouskem to však nemusí být žádná věda.
![brusný kámen](https://www.chatar-chalupar.cz/wp-content/uploads/2023/08/3-damano.cz_.png)
Brusné kameny mohou mít různou zrnitost a podle toho se liší i jejich použití. 898 Kč (Foto: damano.cz)
![brousek na nože](https://www.chatar-chalupar.cz/wp-content/uploads/2023/08/5-finesio.cz-zwilling-twin-sharp-295-kc-e1692963899821.jpg)
Univerzální pomocník pomůže udržet kuchyňské nože stále v perfektní kondici. 295 Kč (Foto: finesio.cz)
Víte, že…
Broušení a ostření nože není totéž. Broušení udržuje vybroušené ostří tím, že pouze zarovnává mikroskopické nerovnosti či trhlinky v čepeli, a může se provádět klidně po každém použití. Ostřením se na čepeli vytváří nový okraj, proto je vhodné provádět ho jen jednou, při častém používání maximálně dvakrát za rok.
![ocílka s diamantovým povrchem](https://www.chatar-chalupar.cz/wp-content/uploads/2023/08/2-kulina-1916-kc-e1692963879398.png)
Luxusní ocílku s diamantovým povrchem a olivovou rukojetí ocení každý šéfkuchař. 1 960 Kč (Foto: kulina.cz)
Text: Veronika Cerhová
Foto: archiv firem