Jídlo déle čerstvé

Mít mrazák na chatě nebo chalupě je báječná věc. Můžete si zamrazit všemožné dobroty, třeba letní ovocné přebytky, nebo si usnadnit vaření, protože v mrazáku máme schované jídlo z minulého týdne. Jak ale jídlo zamrazit co nejšetrněji, aby se na něm mráz co nejméně podepsal?

 

Svářečka Bionaire

 

Jedním z chytrých řešení jsou vakuové svářečky. Odsají z igelitového pytlíku, ve kterém potraviny skladujeme, veškerý vzduch a současně igelit bezpečné zataví. Mráz pak nemá šanci jídlo spálit či jinak poškodit. Vakuové balení je navíc možné využít i pro potraviny, které není potřeba zmrazit, ale chcete, aby vydržely déle čerstvé ve spíži nebo ledničce.

 

Svářečka Unhold

 

Dobrým tipem je výkonná vakuová svářečka Bionaire FoodSaver V2240, určená k ošetření jídla, určeného k dlouhodobému uskladnění potravin v mrazácích a chladničkách. Používá odolné profesionální drážkované fólie, které mohou být mraženy i vařeny a lze je bezpečně použít i v mikrovlnné troubě. Drážkování na fólii pomáhá vytvořit vzduchotěsný spoj, který má větší trvanlivost než zopy na standardních sáčcích. Tyto sáčky je možné použít opakovaně. Svářečku Rinaire FoodSaver V2240 zakoupíte v zásilkovém obchodě mall  za 3709 Kč.

 

Folie

 

Od stejného výrobce je ruční akumulátorová vakuová svářečka Bionaire FoodSaver FSFRSH0050 (1089 Kč). V tomto případě sáček jednoduše uzavřete přejetím prstu po zipovém uzávěru a přes zabudovaný ventilek snadno vysajete ze sáčku vzduch. I tyto sáčky lze použít opakovaně.

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV

 

 

 

Jídlo déle čerstvé