Silvestrovské pohoštění


Vánoce během několika dní skončí a je čas chystat silvestrovské pohoštění. Klasické chlebíčky se šunkou a vajíčkem už mnoho lidí neláká, v moderní kuchyni se spíše připravují drobné jednohubky neboli kanapky či chuťovky. Vypadají lákavěji a tím, že jsou menší, můžeme ochutnat více druhů. Dají se také připravit zdravěji než chlebíčky s horou tučného salátu.

 

 

Chlebíčky s lososem a brusinkami

Chlebíčky s lososem a brusinkami

4 porce (2 chlebíčky na porci)

2 plátky tmavého chleba

50 g uzeného lososa vcelku

2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

brusinky

zelená nať z jarní cibulky na ozdobu

Z chleba vykrojíme kolečka, ozdobnou trubičkou nastříkáme majonézu, dáme kostičku lososa, několik kuliček brusinek a ozdobíme zešikma nakrájenou cibulovou natí.

 

 

 

 

Kanapky s bresaolou

Kanapky s bresaolou

4 porce (2 chlebíčky na porci)

8 celozrnných krekrů ve tvaru trojúhelníčků

4 kolečka bresaoly

2 lžíce paprikové pasty Ajvar

2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

snítka čerstvého tymiánu

Na střed každého krekru položíme noček z Ajvaru, na něj noček z majonézy, naaranžujeme bresaolu a ozdobíme snítkou tymiánu.

 

 

 

 

Polentové dortíky

Polentové dortíky

4 porce (2 dortíky na porci)

150 g kukuřičné polenty

500 ml zeleninového vývaru

50 g parmazánu

sůl

8 malých růžiček brokolice

1 marinovaný sleď

několik kuliček červeného pepře na ozdobu

2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

Vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a 5 minut za stálého míchání vaříme, až vznikne hustá kaše. Osolíme, ochutíme parmazánem a dáme do chlebíčkové formy o hraně cca 4 x4 cm. Formu jsme před plněním vyložili potravinovou folií. Necháme vychladit. Poté odkrajujeme cca 1,5 cm silné plátky, které nasuchu opečeme na nepřilnavé pánvi.
Ozdobíme nočkem majonézy, kostičkou ryby a krátce povařenou brokolicí. Posypeme drceným červeným pepřem.

 

 

 

Pita chleba kanapky

Pita chleba kanapky

4 porce (2 jednohubky na porci)

2 pita chleby

4 ks cherry rajčátek

1 lžíce oleje

2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

2 lžíce bazalkového pesta

piniové oříšky a mák na ozdobu

Chleba nakrájíme na kostičky o hraně cca 4 x 4 cm. Na sucho necháme opéct na pánvi. Rajčátka rozkrojíme na poloviny a opečeme na pánvi s olejem (rozkrojenou plochu položíme na pánev). Na čtverečky chleba ozdobnou trubičkou nastříkáme majonézu, posypeme mákem, položíme cherry rajčátko, ozdobíme pestem a piniovým oříškem.

TEXT: REDAKCE
FOTO: UNILEVER

 


Komentáře

Napsat komentář