U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si

Kategorie: Volný čas | Autor: rb, FOTO MILOŠ SCHMIEDBERGER a archiv

s moderátorem Tomášem Slámou

Z bytu v nejvyšším patře vršovického činžáku může vykročit na terásku plnou zeleně. Vedle okrasné vrby s korunkou tvarovanou do koule postávají navzdory roztančené minulosti svých jmenovců tújky “Ginger a Fred”. Dvojici boroviček nazval Tomáš po českých hereckých souputnících “Jan a Jiří” a u zábradlí čekají truhlíky na pelargónie a petúnie. Až rozkvetou, bude tady autor a moderátor oblíbených sobotních Toboganů sedávat a vymýšlet témata. A zvát spolupracovníky a přátele na porady, při nichž se rozdávají ručně malovaná menu – a pak i všechny inzerované dobroty in natura. Někdy bývají:

Thajské rýžové měšce

Thajské rýžové chleby lze koupit v obchodě. Jsou to spíše placky, které mírně navlhčím, aby změkly. Do nich připravuji nejrůznější náplně. Třeba podusím jemně krájená kuřecí játra na cibulce, přidám špetku soli, pepře, zázvoru a petrželky – směs naplním do měšců a zavážu je barevnou těstovinou. Mohou se prohřát nad párou, anebo ze všech stran opéct do zlatova na oleji. Další báječnou náplní jsou nudličky z kuřecích prsou, orestované a udušené do měkka, k nimž přidám nakrájený ananas, popřípadě různé sladkokyselé omáčky, které se prodávají pro dochucení čínských nebo indických jídel. Samozřejmě se do měšců hodí i libovolné směsi zeleniny.V lednu však Tomáš Sláma vařil málo. Připravoval Tobogan naruby, album, jež nám dovolí nakouknout do zákulisí “skluzavky od srdce k srdci”, jak tento pořad nazvala Stella Zázvorková.

Pochutnejte si