U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Víkend | Autor: MG

* Pokud se vám srazí smetanová omáčka, zkuste ji krátce našlehat v mixéru. Naše babičky do sražené omáčky vmíchaly trochu dětské krupičky rozmíchané ve studené vodě a krátce ji povařily.

* Chceme-li prošpikovat maso špalíčky slaniny, uzeniny, sterilované okurky, mrkve atp., vpravíme tyto suroviny do masa podél vláken. Nejenže nám to půjde snáze, ale při krájení hotového jídla (krájíme samozřejmě přes masitá vlákna), budou plátky vyzdobeny úhlednými čtverečky.

* Do masitých rolád a závitků snadněji zabalíme vejce, když z nich upravíme omeletu potřebné velikostí. Hotovou omeletu položíme na maso, na ni klademe přísady a teprve poté stočíme. Při krájení se na řezu objeví pěkný žlutý kroužek.

* Vypečené šťávě z masa dodá pikantní chuť přidání malého množství brandy nebo červeného vína.

* Když při pečení masa postavíme do trouby širší nádobu s vodou, pečené maso bude šťavnatější a uchráníme ho před připálením.

* Lžíce rumu přidaná těsně po uvaření do guláše udělá pravé divy. Vyzkoušejte!

* Chuť makové náplně, kterou používáme do různých koláčů vylepšíme tím, že do směsi přidáme trochu nastrouhané čokolády nebo špetku perníkového prášku.

Drobečky