Hrnce na dobroty ze spíže

hrnek na sádlo

Obsah keramického hrnku s poklicí prozrazuje nápis (Foto: Fler, Jiří Břenek)

V mnohých spížích převzaly nadvládu nad skladováním potravin plastové dózy. Tradiční keramické nádoby přitom nabízí řadu předností a navíc efektně doplní chalupářský styl.

Víte, že…

Hrnky s naloženou zeleninou, sádlem, škvarky či povidly bychom měli uchovávat na suchém chladném místě. Med může zůstat v místnosti s pokojovou teplotou, ale chlad mu prodlouží trvanlivost. Utopenci, naložené sýry, ryby a podobné lahůdky naopak patří do lednice.

keramický hrnec na uchovávání potravin

Léty prověřený materiál v kombinaci s ryze současným stylem dal vzniknout tomuto praktickému kousku (Foto: Finesio)

V kameninové nádobě s víčkem můžete uchovávat sádlo, povidla či med, použít ji však můžete i k nakládání sýrů, utopenců a jiných lahůdek (Foto: Fler, Martin Sršeň)

Text: Veronika cerhová
Foto: se svolením firem Bonami, Baumax, Fler/Martin Sršeň, Fler/Jiří Břeněk, Fler/Art C. a Finesio

Hrnce na dobroty ze spíže