Oslavte s dětmi jejich svátek


Oslava Mezinárodního dne dětí má své pevné místo v kalendáři. Letos 1. červnový den připadá na neděli. Udělejte si se svými ratolestmi bezva den s netradičními zmrzlinovými poháry.

 

 

Nakupte zmrzliny různých chutí a barev a začněte kouzlit. Zjednodušit vám to pomůže zmrzlina Big Milk Trio, v jejíž vaničce se už ukrývají tři různé zmrzliny. Novinkou jsou Big Milk Trio Caribiana s chutí kokosu, čokolády a vanilky a Big Milk Trio Biscotta se zmrzlinou sušenkovou, karamelovou a vanilkovou.

 

Budík

Budík
Big Milk Trio Caribiana
čerstvé maliny
čerstvé borůvky
čerstvé jahody
čokoládové tyčinky
dýňová semínka
mletý sušený kokos

 

Postup:
Doprostřed talíře umístěte velký kopeček kokosové zmrzliny. Pomocí kávové lžičky vykrojte z čokoládové zmrzliny menší kopeček, který rozřízněte napůl. Každou z těchto půlek umístěte na vrchol kokosové zmrzliny. Jahodu rozpůlte a vložte pod kopeček kokosové zmrzliny. Do kopečku kokosové zapíchněte dvě čokoládové tyčinky (jednu kratší a druhou delší) a přes zapíchnuté části vložte malinu. Nakonec použijte dýňová semínka na označení času. Dozdobte čerstvým ovocem a posypte mletým kokosem.

 

Ovečka

Ovečka
Big Milk Trio Caribiana
mletý kokos
vlašské ořechy
čerstvé borůvky
čerstvé jahody
čerstvá máta
čokoládová poleva

 

Postup:
Doprostřed talíře naservírujte kopeček kokosové zmrzliny. Do zmrzliny zapíchněte celou jahodu včetně stonku. Z té uděláte hlavu. Čokoládovou polevou dokreslete oči. Nad jahodu zapíchněte polovinu vlašských ořechů. Pomocí čtyř borůvek dodělejte nohy. Nakonec kopeček zmrzliny posypte mletým kokosem a dozdobte čerstvým ovocem.

 

Sova

Sova
Big Milk Trio Caribiana
nugátová oplatka
čerstvé borůvky
čerstvé jahody
čerstvá máta

 

Postup:
Doprostřed talíře položte kopeček čokoládové zmrzliny. Z oplatky si vyřízněte dva trojúhelníky cca 3 cm dlouhé. Těmi podložte čokoládovou zmrzlinu širokým koncem dolů. Z oplatky budou křídla. Na čokoládovou naservírujte kopeček kokosové zmrzliny a dotvarujte s křídly. Borůvky rozkrojte na polovinu a udělejte z nich sově oči a nad ně zapíchněte dva malé lístky máty. Vyřízněte z oplatky tři malé trojúhelníky. Z jednoho vytvořte zobák a další dva použijte na uši. Nakonec rozkrojte jahodu na tři tenké plátky, ze kterých vytvoříte nohy. Ty zapíchněte pod čokoládovou zmrzlinu.  Dozdobte čerstvým ovocem.

 

Želva

Želva
Big Milk Trio Caribiana
tmavé hroznové víno
čerstvé maliny
čerstvá máta
rozinky sultánky
mletý kokos
cukrářské oplatky

 

Postup:
Doprostřed talíře naservírujte kopeček čokoládové zmrzliny. Pomocí kávové lžičky vykrojte menší kopeček vanilkové a ten položte těsně vedle čokoládového. Z oplatky vykrojte malé kolečko, to zasuňte pod vanilkový kopeček, vytvoříte tak ústa želvy. Nad ně zapíchněte sultánky jako oči. Nyní dokreslete krunýř želvy – můžete použít např. příborový nůž. Dva hrozny rozřízněte na polovinu. Z každé poloviny udělejte nohy a zapíchněte je do čokoládového kopečku.  Nakonec posypte krunýř želvy mletým kokosem a dozdobte čerstvým ovocem a mátou.

 

Medvědi

Medvědi
Big Milk Trio Biscotta
čokoládové  cookies
lentilky

 

 

Postup:
Pomocí lžíce vykrojte ze sušenkové zmrzliny kulatý kopeček. Ten usaďte na čokoládové cookies. Z hnědých cukrářských ozdob nebo z lentilek vytvořte oči, nos a pusu.

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV

 

 


Komentáře

Napsat komentář