U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si

Kategorie: Volný čas | Autor: Alena Drábová, FOTO PAVEL VESELÝ a archiv

s herečkou Květou Fialovou

Jak to herečka s pomněnkově modrýma očima dělá, že vypadá stále tak pohodově? Na to má jednoduchou odpověď: “Především beru všechno s radostí a pozitivně. Vařím, jím a žiju celkem zdravě, aniž bych na to nějak usilovně myslela, pokud tedy pominu, že jsou v zelenině dusičnany.” Má ráda zeleninu a koření, zato sladkosti nemusí. Pochutná si jedině na lehkých tvarohových nebo jogurtových dezertech s ovocem. Ani smažené věci ji nelákají, jen pro manžela (režiséra Pavla Hášu) dělá asi tak třikrát do roka řízky, protože on je miluje. Na chalupě nejraději peče v Remosce s teflonovou úpravou, kdy stačí minimální množství tuku. Návštěvy oceňují zejména kuřecí křidélka a stehýnka, politá směsí ostrého kečupu, medu, citronové šťávy a sójové omáčky. Paní Květa nám prozradila recept na svoje oblíbené jídlo balkánského původu:

Sarmale

Z mletého masa (3/4 kg), syrové rýže (tři hrstičky) a koření čubrica udělám “šulánky”. Jsou to takové šišky jako pro husy. Na dno Remosky dám půlku sáčku kysaného zelí, na to “šulánky”, nakrájenou cibuli, zbytek zelí, jeden rajčatový protlak. Vody přidám jen tolik, aby tam byla tušit a rýže se v ní dobře podusila. Jídlo je hotové asi za půldruhé hodiny. Na talíři se pak podle chuti může ještě polít zakysanou smetanou a ostrým kečupem. Je to skutečně božské.

Pochutnejte si