U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si

Kategorie: Z kuchyně | Autor: VYT

S Bárou Štěpánovou a Jitkou Němcovou

Herečka Bára Štěpánová strávila letos několik dnů na chatě režisérky Jitky Němcové. Bára si zahrála skřítka v její pohádce Kousek lásky, která by se měla brzy objevit v kinech a na Sázavě se sešly, aby společně vymýšlely zábavný televizní pořad Ostrov Divá Bára. Mám ráda pálivé a výrazné chutě. Miluju česnek, ten bych jedla pořád, prozradila na sebe Bára. Hráli jsme s Antonínem Procházkou milence v Shakespearovi a já před představením snědla pixlu nakládaného česneku. Byla to sice jen sklenička od přesnídávky, ale to už je celkem jedno. I jeden stroužek někdy stačí. Česneček byl dobrý, křupavoučký a já ho zapila dvojkou bílého. Na scéně jsme s Tondou předváděli své city, plakali jsme, přednášeli romantické verše. Toníček se vždycky otočil zády k divákům a šeptal mi: Cos mi to proboha provedla! Muselo to pro něj být strašné, hrozně se za to stydím. Ale dnes vám nabídnu méně nebezpečný experiment, který můžete bez obav vyzkoušet. Lžičku kremžské hořčice smíchejte se lžičkou jahodové marmelády. Do směsi namáčejte jako do tatarky kousky osmaženého masa, vylepšíte tak inudný kuřecí plátek. Režisérka Jitka Němcová se přidala: Já vařím dobře, nemám důvod ke skromnosti. Dám vám radu, jak se napravit po veselé noci. Pomůže polévka. Na talíř dám petrželovou nať – petrželku ale nesmíte krájet nožem, jenom trhat prsty, jinak přijdete o všechny vitaminy. Zalijete ji nejlépe čistým hovězím vývarem a vylepšíte panáčkem sherry nebo martini a troškou strouhaného parmezánu.

Pochutnejte si