Jak se mele káva

Hrubost mletí lze nastavit pomocí otočné matice umístěné navrchu mlecího mechanismu. 920 Kč (Doubleshot)

Milovníci kávy zajisté potvrdí, že správně namletá káva je pro přípravu dokonalého šálku klíčová. Sáhnout můžete po elektrickém mlýnku, své přednosti má ale i ruční mletí kávy.

Tradice firmy Lodos, která se specializuje na výrobu mlýnků na kávu a koření, sahá až do roku 1923. 1 239 Kč (Lodos)

Mlýnek z odolného dřeva s mlecím mechanismem z kalené oceli bude sloužit dlouhá léta i bez náročné údržby. 999 Kč (Čerstvá káva)

Tělo mlýnku z bukového dřeva je vyrobeno z velké části ručně, takže nenajdete dva mlýnky, které by byly úplně stejné. 1 319 Kč (Čerstvá káva)

Víte, že…

Pro různé způsoby přípravy kávy se hodí rozdílná hrubost mletí zrn. Zatímco pro espresso je nejlepší velmi jemně pomletá káva, french press nebo vacuum pot vyžadují hrubší mletí. Pro cold brew, tedy přípravu kávy dlouhým louhováním za studena, se káva mele na větší kusy podobné hrubozrnné soli.

Nástěnný mlýnek s cibulákovým vzorem je zároveň efektním interiérovým doplňkem. 1 879 Kč (Lodos)

Mosazný kávomlýnek s názvem Istanbul má oproti jiným mlýnkům větší a vybroušenější mlecí kameny a je tedy vhodný i pro jemnější mletí kávy do džezvy. 829 Kč (Čerstvá káva)

Ergonomický tvar pohodlně padne do ruky. 969 Kč (Lodos)

Kombinace černé glazované keramiky a nerezavějící oceli evokuje dojem luxusu. 2 390 Kč (DesignVille)

 

 

 

 

Díky elektrickému mlýnku si dopřejete zážitek z dokonalé kávy úplně bez námahy. 4 680 Kč (Oxalis)

 

Text: Veronika Cerhová
Foto: Archiv firem

Jak se mele káva