U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Vaříme | Autor:

* Zejména na jaře pociťuje náš organismus nedostatek vitaminu C, byť třeba z vlastních zásob konzumujeme ovoce a zeleninu v dostatečném množství. Dlouhým skladováním se v nich totiž obsah tohoto vitaminu podstatně snížil. Ani konzervované produkty si ho v sobě neuchovají. Nejlepší způsob, jak vitaminy v ovoci a zelenině zachovat, je zmrazování, na což bychom měli myslet už odteďka.

* Když připravujeme slepici na paprice, můžeme z ní při té příležitosti udělat i dobrou polévku. V tom případě vaříme slepici ve vodě se zeleninou, nikoli však úplně doměkka. Část vývaru pak použijeme na polévku, část jako základ pro omáčku.

* Chutný masový vývar docílíme tím, že maso dáme do vody studené. Pokud nám jde o chuť samotného masa, pak ho dejme až do vody horké, aby se nevymáčelo.

* Dobromysl se dá použít místo majoránky. Je to planě rostoucí keřík, jehož nať se sbírá ještě předtím, než začne kvést.

* Velkou oblibu u hospodyněk získaly fritézy. Víte však, že čím větší a silnější potravinu v ní děláme, tím nižší teplotu musíme nastavit? Je to proto, aby se daný pokrm dokonale prosmažil.

* Pokud pečeme dort v odepínací dortové formě, necháme ho po vytažení z trouby několik minut stát. Upečené těsto totiž musí odvlhnout od stěn, aby se dobře “odlepilo” a nestal se z něho “trhanec”.

Drobečky