Vypečte si kuchařku Hera Rodinné recepty


Hera letos slaví 85. výročí, ale dárky dostanete vy! Po první úspěšné soutěži přihlašování rodinných receptů s fotografií a příběhem je tady další překvapení. Tentokrát si můžete vypéct kuchařku Hera Rodinné recepty. A není to vůbec složité. Pečte pro své nejmilejší s rostlinným tukem Hera, pošlete deset obalů a vyhrajete kuchařku Hera Rodinné recepty.

 

Kuchařka, kterou můžete vyhrát

 

Soutěž s recepty
Do konce května letošního roku jste mohli přihlásit své rodinné recepty společně s fotografií a příběhem, z nichž bylo vybráno 25 s nejvyšším počtem hlasů. Ty byly následně zařazeny do kuchařky Hera Rodinné recepty. Ta je tak velkým poděkováním všem, kteří pečou s radostí a rostlinným tukem Hera.

 

Vyhrajte kuchařku
Nyní můžete kuchařku Hera Rodinné recepty snadno získat. Stačí i nadále péct. S každou upečenou dobrotou si pečlivě uschovejte obal od rostlinného tuku Hera. Až jich budete mít nasbíraných deset, odešlete je na adresu uvedenou na obale. Pak už stačí jen čekat, až se nová kuchařka Hera Rodinné recepty objeví v doručené poště.
Soutěž probíhá v období od 1. 7. do 15. 10. 2013, nebo do vyčerpání zásob. Tak neváhejte, pečte, sbírejte obaly a vyhrajte rodinnou kuchařku nejen s 25 vítěznými recepty, ale i s mnoha dalšími, které pro vás připravila Hera.

 

Hera pro sladké i slané pečení
Hera je kvalitní rostlinný tuk, který se skvěle hodí na pečení sladkého a slaného pečiva. Zárukou prvotřídní jakosti tohoto produktu nejsou pouze kvalitní ingredience, z nichž je tento produkt vyroben, ale také léty prověřené zkušenosti mnoha generací hospodyněk. Inspirujte se některými z receptů a připravte doma skvělý dezert plný chuti.

 

Ukázky z receptů:

 

Vláčné koláče s borůvkami

Na 20 – 24 koláčů

Těsto:

600 g hrubé mouky

3 lžíce cukru krupice

špetka soli

1 vejce

250 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera

125 ml mléka

50 g droždí

vejce na potření

 

Drobenka:

80 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

80 g cukru krupice

160 g polohrubé mouky

Z trochy vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek a necháme vykynout. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme těsto a hned děláme koláčky, ty potřeme vejcem. Těsto nenecháváme vykynout. Posypeme borůvkami a drobenkou a dáme péct. Pečeme dozlatova.

Vláčné koláče s borůvkami

 

Meruňkovo-rybízová buchta s drobenkou

16 – 20 porcí

Těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

½ hrnku rozpuštěného tuku na pečení Hera

1 hrnek mléka

2 vejce

1 kypřicí prášek do pečiva

čerstvé meruňky a červený rybíz

 

Drobenka:

80 g rostlinného tuku Hera

80 g krystalového cukru

160 g polohrubé mouky

 

Mouku a cukr dobře promícháme s kypřicím práškem do pečiva a přidáme zbytek tekutých surovin. Vše dobře promícháme, až nám vznikne středně husté těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe půlkami čerstvých meruněk a posypeme dle chuti čerstvým červeným rybízem. Připravíme si drobenku z rostlinného tuku Hera, cukru a mouky. Vše společně ručně promícháme, dokud nevznikne krásně sypká drobenka. Poté povrch buchty hustě posypeme. Pečeme v plynové troubě do zlato-hnědé barvy (cca 45 minut) podle individuálních vlastností a druhu trouby. Ovoce na buchtě zůstane lehce nakyslé a tím i příjemně osvěží. Pro sladší chuť můžeme ovoce prosypat cukrem.

Meruňkovo-rybízová buchta s drobenkou

 

 

Mraky

Na 18 – 20 porcí

Těsto:

250 ml vody

150 g 100% tuku

150 g hladké mouky

špetka soli

6 vajec

 

Krém:

400 ml vody

2 vanilkové cukry

350 ml vody

2 vejce

100 g sušeného mléka (polotučné)

3 ks vanilkového pudinku

300 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

150 g moučkového cukr

2 ks smetany ke šlehání

 

Těsto:
Vodu, sůl a tuk přivedeme k varu, vsypeme mouku a dobře mícháme a odpalujeme asi 3 minuty. Za občasného míchání necháme vychladnout. Do vychladlého zašleháváme po jednom všechna vejce. Vyšlehané těsto rozetřeme v tenké vrstvě na 2 vymazané a vodou pokropené plechy a pečeme rychle při 250 °C. Vyskočí tzv. mraky.
Krém:
Vodu s vanilkovými cukry uvedeme do varu a přidáme směs vody, mléka, vanilkových pudinků a vajec a uvaříme za stálého míchání jako pudink. Necháme vychladit. Ušleháme tuk Hera máslová příchuť s cukrem a po částech do směsi přidáváme pudink. Dobře vyšleháme v hladký krém, který naneseme na první placku, potřeme ušlehanými šlehačkami a přiložíme další upečený plát. Pocukrujeme.

Mraky

 

Ořechové košíčky s karamelovým krémem

Na 20 – 24 porcí

Těsto:

400 g hladké mouky

250 g rostlinného tuku Hera

1 vanilkový cukr

2 žloutky

50 ml mléka

100 g mletých vlašských ořechů

 

Krém:

1 uvařené slazené kondenzované mléko

250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

300 – 400 ml mléka

1 karamelový puding

 

Na zdobení:

Čokoládová poleva

Mleté vlašské ořechy

 

Těsto:
Přísady na těsto rychle zpracujeme, abychom jej zbytečně nerozehřívali rukama. Až se začne lepit, vložíme jej na chvíli do chladničky. Těsto si rozdělíme a v tenkých vrstvách kousky vtlačujeme do nevymaštěných formiček. Pečeme na 170 °C cca 7 minut. Takto upečené košíčky můžeme třeba i déle skladovat v uzavřené plechové dóze nebo v mrazničce.
Krém:
Uvaříme si hustý puding, avšak bez cukru. Do ještě teplého zamícháme kousek rostlinného tuku Hera máslová příchuť, aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Zbylý změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšleháme a postupně do něj zašleháváme kondenzované mléko a vychladlý puding. Takto připravený krém dáme do cukrárenského zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a plňte košíčky. Poté je necháme zatuhnout a zdobíme čokoládovou polevou a ořechy. Košíčky můžeme uložit do papírových košíčků, protože jsou velmi křehké.

Ořechové košíčky s karamelovým krémem

 

Švestkové mini koláčky

Na 40 – 45 kusů

Těsto:

300 g polohrubé mouky

200 g hladké mouky

½ kostky droždí

100 g rostlinného tuku Hera

250 ml mléka

2 polévkové lžíce cukru

1 vejce

špetka soli

 

Drobenka:

3 polévkové lžíce hrubé mouky

3 polévkové lžíce krystalového cukru

1 polévková lžíce rozpuštěného rostlinného tuku Hera

 

Další přísady:

švestky

třtinový cukr

vejce na potření

 

Těsto:
Z droždí, trochy mléka a cukru udělejte kvásek. Vlijte ho do přesáté mouky, přidejte ostatní suroviny a špetku soli. Vymíchejte hladké těsto a přikryté ho nechte kynout cca 60 minut.

Vykynuté těsto prohněťte, rozdělte si ho na cca tři části, aby se vám s ním lépe pracovalo. Vyválejte váleček a ten nakrájejte na zhruba rovnoměrné díly. Z těsta vyjde asi 40 – 45 koláčků, záleží na velikosti. Z každého dílku vytvarujte koule, které hned ukládejte na plech vystlaný pečicím papírem. Mezi koláčky nechte malý prostor. Do každé kouličky udělejte jamku. Po obvodu potřete rozšlehaným vajíčkem, do jamky vložte půlku švestky, posypte třtinovým cukrem a drobenkou.
Drobenka:
Smíchejte mouku, cukr a rostlinný tuk Hera. Na plechu nechte 20 minut nakynout a dejte péct do vyhřáté trouby na 220 °C asi na 10 minut. Upečené koláčky dejte na vychladnout a nakonec posypte práškovým cukrem.

Švestkové mini koláčky

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: UNILEVER


Komentáře

Napsat komentář