V soutěži můžete získat novou knihu receptů a produkty na pečení i zdobení cukroví a sladkých moučníků!


Správná odpověď: 54.

Výherci: Prokop Hellebrant z Kopřivnice, Jana Straková z Vysokého Mýta, Františka Svatošová z Jičína, Monika Čížková z Mladé Boleslavi a Karolína Pasířová z Kněžmostu. Gratulujeme!

Nová kniha nevšedních a originálních receptů z kuchyně Dr.Oetkera má název „ADVENT a VÁNOCE inspirativní a moderní variace“. Je plná zajímavých receptů, moderních, ale i tradičních, které si určitě oblíbíte. Co v ní najdete? 54 receptů na adventní moučníky, sváteční dorty a rolády, nechybí ani tradiční cukroví a moderní variace. Třeba recept na neobvyklý Pomerančový závin, šťavnatý Vínový věnec nebo francouzskou specialitu nazvanou Vánoční polínka. V knížce jsou recepty na cukroví pečené i nepečené.

Pomocí směsí od Dr.Oetkera připravíte vánoční sladké dobroty snadno a rychle. Nemusíte hledat v obchodech kvalitní suroviny, vážit ingredience a zkoušet nové recepty, které se ne vždy povedou. Pokud si vyberete směsi Dr.Oetker, máte jistotu, že se vám cukroví povede a díky kvalitním surovinám bude chutnat báječně.

Ve výherním balíčku také najdete směs na Perníkové muffiny a pokud budete chtít rodinu letos na Vánoce překvapit něčím netradičním, upečte jim luxusní dortíčky plné horké čokoládové lávy z naší směsi Choco Lava.

Čím letos ozdobíte svoje úžasné vánoční cukroví? Tady jsou naše tipy.

+ Sněhově bílá nebo barevná cukrová poleva v malých praktických tubičkách se výborně hodí na zdobení vánočních perníčků, dortů, zákusků i muffinů. Tubičky se dobře drží a velmi snadno se s nimi pracuje.

+ Hotové cukrářské polevy, které stačí rozehřát. Horkou polevu můžete také nalít na pečící papír a po ztuhnutí z ní vykrajovat ozdobné tvary. Nebo s ní na papír kreslit různé tvary, které po zaschnutí sloupnete a přenesete na dort či cukroví.

+ Dr.Oetker má v nabídce také různá zdobení. Vybrat si můžete třeba sněhové vločky, perličky nebo barevné kuličky.

Pralinky s vaječným likérem

Doba přípravy: asi 25 minut
Vystačí na: asi 24 kusů

Na pralinky:
1 balíček Želatiny v plátcích Dr.Oetker
5 PL vody
220 ml vaječného koňaku
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
silikonovou formu na pralinky
24 malých papírových košíčků

1. Na přípravu pralinek vypláchneme formu studenou vodou.

2. Želatinu připravíme s vodou podle návodu na obale. Do rozpuštěné želatiny metličkou vmícháme vaječný koňak. Směs vlijeme do silikonové formy, zakryjeme kuchyňskou fólií a vložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny.

3. Odstraníme fólii. Pralinky opatrně uvolníme a vyjmeme z formy.

4. V kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme polevu a pomocí vidličky pralinky namáčíme. Pralinky necháme zatuhnout a vložíme do papírových košíčků.

TIPY:

Vaječný koňak lze nahradit jiným druhem krémového likéru.

Místo silikonové formy na pralinky můžeme použít podnos z bonboniery.

Rohlíčky s rozinkami

Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 12 minut
Vystačí na: asi 90 kusů

Na těsto:
300 g hladké mouky
½ KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 KL Aroma rumového Dr.Oetker
nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 vejce
200 g změklého másla nebo margarínu
120 g rozinek

Na ozdobení:
1 balíček Polevy v prášku s citrónovou příchutí Dr.Oetker
3 PL studené vody

Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)

1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme aroma, kůru, vejce, máslo nebo margarín a rozinky a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a vytvarujeme asi 45 cm dlouhé válečky.

2. Válečky ostrým nožem nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1 cm a z každého kousku vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 12 minut

3. Rohlíčky necháme vychladnout.

4. Polevu připravíme s vodou podle návodu na obale a rohlíčky ozdobíme

TIPY:

V dobře uzavřené nádobě můžeme rohlíčky uchovávat 3 týdny.
Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker lze nahradit Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr.Oetker.

Soutěžní otázka:

Kolik nových receptů najdete v knize Advent a Vánoce?

 34 44 54

 

 

 

 

 

 

Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.


Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 20.11.2016. Vyhodnocení soutěže proběhne 21.11.2016.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

 

Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz

 

Pokud nebudete mít v soutěži štěstí, můžete si knížku objednat přes stránky. www.oetker.cz. Produkty na pečení a zdobení koupíte v obchodech.

Save

Save


Komentáře

Napsat komentář