Studentské pečeti je 40 let


Čokoláda Studentská pečeť je díky své jedinečné receptuře na domácím trhu velmi oblíbená. Mnohé z nás provází od dětství – vždyť se vyrábí už 40 let! Za tu dobu se různě proměňovala, nabídla limitované edice i odlišný design obalů.

 

Tak známe Studentskou pečeť dnes

 

Jak čokoláda vznikla
Čokoláda Studentská pečeť spatřila světlo světa v roce 1975 v pražských Modřanech, kde cukrářské mistry napadlo do čokolády zapečetit mix arašídů, rozinek a želé, známý jako „studentská směs“. Pro spojení se studentstvím zdobila původní obal pečeť Univerzity Karlovy v Praze.
Krátce po vzniku výroba čokolády přesídlila do závodu ZORA Olomouc, v němž setrvává až do dnešních dnů.  Dobový obal Studentské pečeti se proto pyšnil Olomouckou orlicí a moravskou vlajkou. V roce 1994 ji pod svá křídla přijala zavedená značka Orion.
Aby šla s dobou a zůstávala i po letech šik, prošla Studentská pečeť v letech 1998 a 2004 dalšími vizuálními změnami.

 

 

První dekáda nového tisíciletí znamenala pro oblíbenou čokoládu posun také v obsahu – v reakci na měnící se dobu a poptávku jejích milovníků, kteří toužili poznat známou chuť ve spojení s netradičním ovocem, byly na trh uvedeny první ovocné varianty, jejichž obliba i po letech trvá. Vychutnejte si Studentskou pečeť i vy a oslavte tak její kulaté čtyřicetileté jubileum

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV FIRMY


Komentáře

Napsat komentář