Připravte si rychle nápaditou večeři


Večer není na přípravu večeře většinou mnoho času. A tak hledáme způsoby, jak si ji usnadnit. Vyzkoušeli jste už při přípravě masa, ale i jiných jídel, speciální papír na pečení s bylinkami a kořením? V obchodech ho najdete pod názvem Maggi Nápady Šťavnatý steak s provensálským kořením a Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem. Nepotřebujete žádný tuk na smažení, pokrm nesolíte ani jinak nekořeníte. Stačí do pečicího papíru s bylinkami a kořením maso vložit a položit na pánev. Výsledkem bude mile překvapeni. Vyzkoušejte některý z receptů:

 

Cheeseburger

Cheeseburgery

(4 porce)

1 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s provensálským kořením

600 g mletého masa

4 plátky tvrdého sýra

4 velké burger žemle

4 listy salátu

4 plátky rajčat

 

Návod k přípravě:

 

1. Mleté maso prohněteme rukama a vytvoříme 4 placičky.

2. Navrch každé placičky položíme plátek sýra, přitlačíme a vložíme do pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme.

3. Placičku v pečicím papíru vložíme na mírně rozpálenou pánev bez přidání tuku a smažíme 7 minut z každé strany.

4. Maso vyndáme z papíru a papír vyhodíme.

5. Housku rozpůlíme na polovinu, vložíme do ní maso, list salátu a plátek rajčete.

 

Čas přípravy: 30-35 minut

 

 

Česnekové krevetky

Česnekové krevetky

(2 porce)

1/2 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem

16 tygřích krevetek

1 malá cuketa

 

Návod k přípravě:

 

  1. Rozmrazíme krevetky a odstraníme zbývající krunýře.
  2. Cuketu nakrájíme na dlouhé tenké široké plátky (ideálně škrabkou na zeleninu).
  3. Zabalíme krevetky do plátků cukety a napíchneme je na špejle (4 krevetky na 1 špejli).
  4. Položíme 2 špejle na polovinu pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme přes ně druhou polovinu pečicího papíru.
  5. Papír s krevetkami dáme na mírně rozpálenou pánev a pečeme bez přidání tuku 4 minuty z každé strany.
  6. Vyndáme krevetky z papíru a servírujeme. Nejlépe chutnají s jogurtem.

 

Čas přípravy: 20-25 minut

 

 

Losos po provensálsku

Losos po provensálsku

(4 porce)

1 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s provensálským kořením

4 filety z lososa (600 g)

 

Návod k přípravě:

 

Filety položíme na polovinu pečicího papíru PAPYRUS® a druhou polovinu papíru přes ně přeložíme.

Filety zabalené v papíru položíme na mírně rozpálenou pánev a pečeme bez přidání tuku 5 minut z každé strany.

Lososa vyjmeme z papíru a servírujeme s brambory s koprem a salátem.

 

Čas přípravy: 30-35 minut

 

 

Kuřecí prsíčka plněná mozzarelou a okurkou

(4 porce)

 

1 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem

4 kuřecí prsa (600 g)

100 g mozarelly (nakrájená na 4 plátky)

1 nakládaná okurka

 

Návod k přípravě:

 

1. Kuřecí prsíčka nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Pokud budou prsa tlustší, trochu je naklepeme.

2. Do vytvořené kapsy vložíme plátek sýra a plátek okurky. Můžeme je spojit párátkem.

3. Naplněná prsíčka položíme na polovinu bylinkového pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme.

4. Pečeme na mírně rozpálené pánvi bez přidání tuku 5 minut z každé strany.

5. Maso vyndáme a servírujeme s rýží.

 

Čas přípravy: 30-35 minut

 

 

Bramboráčky

Bramboráčky

(4 porce)

 

1 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem

600 g oloupaných brambor

2 lžíce nakrájené petrželky

 

 

 

Návod k přípravě:

 

1. Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme petrželku, zamícháme a rozdělíme na 4 porce.

2. Vytvoříme bramborové placičky a položíme je na polovinu bylinkového pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme.

3. Placičky zabalené v papíru položíme na mírně předehřátou pánev a pečeme bez přidání tuku 8 – 10 minut z každé strany.

4. Bramboráčky vyndáme z papíru a servírujeme – nejlépe s česnekovo-bylinkovou omáčkou.

 

Čas přípravy: 20 minut

 

 

Kuřecí wrap

(4 porce)

 

1 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem

4 kuřecí prsíčka (400 g)

4 tortily

Salát:

  • 2 lžíce majonézy
  • 100 g římského salátu
  • ¼ červené papriky nakrájené na kousky
  • ¼ zelené papriky nakrájené na kousky
  • ¼ červené cibule nakrájené na plátky
  • 1 lžička nakrájeného kopru
  • citronová šťáva
  • cukr
  • sůl

Návod k přípravě:

 

1. Kuřecí prsíčka cca 1,5 – 2 cm tlustá položíme na polovinu bylinkového pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme.

2. Prsíčka zabalená v pečicím papíru položíme na mírně rozpálenou pánev a pečeme bez přidání tuku 5 minut z každé strany.

3. Natrháme salátové lístky na kousky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklý salát dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

4. Zahřejeme tortily, položíme na ně salát a kuřecí prsíčka nakrájená na kousky. Zabalíme a servírujeme.

 

Čas přípravy: 30-35 minut

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV


Komentáře

Napsat komentář