Hravý stůl s hranolky


Léto sice skončilo, zábava ale může pokračovat dál. Nebojte se a prostřete stůl netradičně. Fantazii se tu meze nekladou. Nejen na chuť, ale i na pohled vás potěší 1. 2. 3 Fri´Style hranolky od McCain. Tenkými křupavými okraji a měkoučkým bříškem uvnitř dodají na váš stůl plno potěšení a zábavy. Díky jejich praktickému tvaru do U můžete hranolky použít jako lžičku, kterou si oblíbené omáčky nebo kečup nabíráte – jen tak rukama.

 

Hranolkami ve tvaru lžičky lze nabírat omáčky

 

Hranolky 1. 2. 3 Fri´Style jsou pro hravé stolování jako dělané. S jejich přípravou si hlavu nelamte. Stačí je vysypat na plech a při teplotě 200 °C péct v troubě přibližně 20 minut. V polovině pečení doporučujeme hranolky obrátit. Hotové je vysypte na talíř a dál je už nemusíte nijak upravovat. Díky netradičnímu tvaru budou vypadat skvěle – zkrátka free style. Hranolky obsahují pouze přírodní složky: brambory a směs kvalitních slunečnicových olejů. Hranolky, které připravíte v troubě, obsahují v průměru až 95 % brambor. Zbylých 5 % tvoří směs kvalitních slunečnicových olejů. Průměrná prodejní cena hranolek je 46,90 Kč/600g balení.

 

Hranolky a cuketovou omáčku doplňte čerstvou zeleninou

Zelená cuketová omáčka
Mlsání s hranolky oživte výbornou omáčkou z cukety. Na její přípravu potřebujete: polovinu  mladé cukety, olivový olej, sůl, pepř, kopr a stroužek česneku. Z oloupané cukety vyberte semínka a nahrubo ji postrouhejte na struhadle. V pánvi rozpalte trochu oleje, přidejte cuketu a osolte. Za občasného míchání poduste. Čím déle budete cuketu dusit, tím krémovější konzistenci omáčky dosáhnete. Ochuťte pepřem a koprem. Po chvilce dušení je omáčka hotová. Dle libosti ji nakonec můžete dochutit česnekem.

 

Ozdoby z ledničky
Chutné, dozlatova upečené hranolky a krémovou zelenkavou omáčku oživí cihlově červené berušky s černými puntíky. Rychle a jednoduše je vyrobíte z rajčat a oliv. Jak na to? Na poloviny rozkrájená rajčata ještě jednou podélně nařízněte – přibližně do jejich poloviny. Vytvoříte tak beruščina křídla. Olivy rozkrojte na čtvrtiny a vzniklé kousky k berušce připevněte párátkem jako hlavičku. Milovníci detailů si mohou vyhrát ještě víc. Z oliv můžete berušce vyrobit i puntíky. Vykrájejte z povrchu oliv ploché kuličky a připevněte je na rajče, tři na každou stranu.

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV


Komentáře

Napsat komentář