Grilovací sezóna v plném proudu


Češi si zamilovali grilování. Osvědčené tipy na nejvhodnější úpravu masa, zeleniny či sýrů, recepty na nejlepší marinády a přílohy… to jsou od prvních teplých dnů oblíbená témata mnoha rozhovorů. Stranou pozornosti však často zůstává to nejpodstatnější – gril a správné pomůcky na grilování. Přitom právě tyto zdánlivé detaily mohou rozhodnout o tom, zda zahradní barbecue s přáteli či rodinou bude zklamáním nebo naopak předčí očekávání.

 

Robustní gril na dřevěné uhlí Rösle


Jistotou je žhavá novinka letošního léta – barbecue řada od tradiční německé firmy Rösle. V této kompletní řadě na grilování nechybí nic potřebného. Robustní gril na dřevěné uhlí z nerezové oceli, opatřené smaltovou úpravou, je promyšlený do každého detailu. Včetně praktických přídavných háčků a polic, které řeší problém, kam s grilovacími nástroji a surovinami či již hotovými pokrmy.

 

Sirky nejsou potřeba
Důmyslný startér na rozpálení dřevěného uhlí či briket předchází nepříjemným situacím, kdy maso je namarinováno, nápoje vychlazeny, hosté se scházejí, ale dřevěné uhlí ne a ne chytnout… Stačí jej naplnit a ze spodu zapálit uhlí, například bezpečným Rösle nerezovým zapalovačem. Gril je vybaven velkým a dobře čitelným mechanickým teploměrem. K dispozici jsou i dva typy digitálních teploměrů, s nimi je hlídání optimální teploty pro přípravu konkrétního pokrmu ještě snazší.

 

Obracečka na ryby

Vhodné náčiní usnadní přípravu
Sada nástrojů značky Rösle dává grilování novou dimenzi. Speciální obracečka na rybu, praktická škrabka vhodná i na rychlé očištění grilu, pinzeta na otočení křehkých mořských plodů či kleště na otáčení steaků… Vše nerezové a omyvatelné v myčce, díky háčkům na zavěšení ke grilu kdykoliv po ruce. Konečně je snadné ugrilovat i celé kuře – s unikátním roastrem Rösle, do kterého lze nalít marinádu, aby kuře bylo ještě šťavnatější.

 

Pochoutky na špízu
Dáváte přednost špízům? S barbecue stojanem na špízy z nich nebude opadávat zelenina ani maso, protože vidličky mají dva hroty a dají se polohovat tak, aby byl špíz opravdu rovnoměrně propečený. Stejně jako kotlety a žebírka na nerezovém stojanu pro dokonalé propečení ze všech stran, po otočení jej lze použít jako praktický grilovací košík.

 

Rybí speciality i steaky

Roastr na přípravu kuřete

Nejen vepřové, kuřecí a hovězí je vhodné na gril, příjemným a zdravým oživením může být rybí specialita, stojan na ryby zajistí řádné propečení i toho nejkřehčího rybího masa bez poškození jeho struktury ze všech stran. Milovníky pravých steaků potěší litinový grilovací plát, z jedné strany s typickým mřížkováním, z druhé strany hladký, což umožňuje opravdu všestranné využití, například na přípravu malých mořských plodů.

 

Letní novinku, barbecue řadu značky Rösle, je možné zakoupit v prodejnách Potten & Pannen – Staněk a na webu www.vasekuchyne.cz.

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV

 

 


Komentáře

Napsat komentář