Rubriky
Vyhledávání
Na webu chatar-chalupar.cz
Servis
Tipy
-
Téhle kávě neodoláte
V espressu Saeco incanto HD8914/09 s tlakem 15 barů připravíte sedm různých nápojů. Součástí je keramický mlýnek s nastavitelnou hrubostí mletí a automatický napěňovač mléka. Volbu kávy provedete jedním tlačítkem. Mechanismus se čistí automaticky pomocí páry. Na kasa.cz za 12celý článek
celý článek -
Upeče chleba, připraví džem
V pekárně chleba SBR 760 značky Sencor upečete chleba i buchtu, ale uvaříte v ní i marmeládu nebo džem. Má spínač pro odložené pečení, deset programů pro pečení, jeden pro vaření džemů a marmelád a jeden pro výrobu těsta (např.celý článek
celý článek -
Multifunkční sendvičovač
Vafle, toasty, panini a další pochoutky připravíte s multifunkčním sendvičovačem Tefal Snack collection 4 v 1 (SW854D16) za pár minut. Sendvičovač poslouží dokonce jako gril. Údržba je snadná, výměnné desky se snadno čistí a můžete je mýt v myčce. Stojícelý článek
celý článek -
Nostalgická konvice
Rychlovarná konvice Classico K17CLI značky Gorenje v barvě šampaňského připomíná tvarem klasické konvice na vodu. Má objem 1,7 litru, protiskluzovou základnu, ukazatel hladiny vody i teploty. Cena je 1 990 Kč.
celý článek -
Konvice s regulací teploty
Rychlovarná konvice concept rK3180-2 se může pochlubit pohodlnou termoregulací přímo na držadle. Její objem je 1,7 litru, teplotu lze nastavit v pětistupňových krocích od 50 do 100 °C, má automatické vypínání, pohodlné nalévání a vylévání vody díky tvarovanému ústí konvicecelý článek
celý článek
Cukroví z karamelových sušenek
Oblíbené karamelové sušenky Lotus Biscoff a pomazánky ze sušenek Lotus Biscoff si můžete vychutnat v široké škále pokrmů. Jedinečné jsou i v receptech na vánoční cukroví. Dobrou chuť a veselé Vánoce!
Placičky s pomazánkou Lotus Biscoff
Co potřebujete:
1 hrnek (150 g) hladké mouky
3 velké lžíce kvalitního kakaa
10 lžic (125 g) změklého másla
10 lžic (100 g) cukru
2 vejce
2 lžíce smetany
1 vanilkový cukr
10 lžic sekaných ořechů (120 g) – nejlépe pekanové, nebo vlašské
5 lžic sekaných sušenek Lotus Biscoff (5 ks)
pomazánka Lotus Biscoff na ozdobení
Ořechy a rozdrcené sušenky Lotus Biscoff smíchejte dohromady, polovinu si odsypte do jiné nádoby. Mouku, kakao, máslo, vejce, smetanu, vanilkový cukr, polovinu ořechů a sušenek dáme do jedné mísy a vše důkladně smícháme a dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice. Poté hmotu vyndáme a tvoříme kuličky, které ještě obalíme v rozdrcené směsi ořechů a sušenek. Klademe je na plech s pečicím papírem, zhruba 3 cm od sebe, jelikož se z kuliček stanou placičky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10–12 min.
Po vychladnutí namažeme placičky Lotus Biscoff pomazánkou a posypeme rozdrcenými sušenkami Lotus Biscoff a ořechy. Placičky necháme celé nebo je překrojíme napůl.
Lanýže z hořké čokolády a pomazánky Lotus Biscoff
Co potřebujete:
250 g kvalitní hořké 70% čokolády
150 ml 40% smetany
250 g másla
5 velkých lžic jemné pomazánky Lotus Biscoff
rozdrcené ořechy dle chuti
rozdrcené sušenky Lotus Biscoff
Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu, potom přidáme máslo a pomazánku Lotus Biscoff. Za stálého míchání na závěr přidáme smetanu a odstavíme. Necháme vychladnout. Za přibližně dvě hodiny můžeme z hmoty tvarovat kuličky nebo pomocí dvou lžiček vytvořit lanýže. Obalíme je v samotných rozdrcených sušenkách Lotus Biscoff nebo je můžeme smíchat s rozemletými ořechy. Poté dáme opět řádně vychladit.
TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV
Komentáře
-
Horké nápoje z Becherovky Original
V sychravých podzimních a studených zimních dnech přijde po pobytu venku vhod teplý nápoj na zahřátí. Na chalupě si můžeme připravit horké alkoholické nápoje z oblíbeného bylinného likéru Becherovky. Horká Becherovka 40 ml Becherovky Original 150 ml horké vodycelý článek
více -
Cibulové hody
Tato zelenina nemusí být při přípravě pokrmů jen doplňkem, ale může být i plnohodnotnou potravinou. Známe několik druhů a odrůd cibulí, například ranou cibuli zelňačku se svěží natí nebo šalotku, jež tvoří trsy malých cibulek. Obě konzumujeme i s natí.celý článek
více -
Králičí hody
Králičí maso je v naší kuchyni neprávem poněkud opomíjené. Zkuste to napravit, nebudete litovat. Maso z králíka domácího se dá upravovat mnoha různými způsoby, můžeme ho vařit, dusit, péct i smažit. Jemné bílé maso je lehce stravitelné, obsahuje jen velmicelý článek
více -
Posilujte imunitu – jezte ovoce a zeleninu
Zvyšující se teploty na přelomu zimy a jara nás svádí k tomu, abychom začali odhazovat naše svršky. Právě toto období však patří mezi jedno z nejrizikovějších, co se onemocnění týče. Jsou to především teplotní rozdíly, které nás pak srazí na kolena acelý článek
více -
Džemy, chutney, kečupy
Ovoce a zeleninu, nejlépe z vlastní zahrady, můžeme zpracovat na chutné džemy, marmelády, povidla, chutney a kečupy. V zimě si na nich pochutnáme. Džemy a marmelády lze připravovat snad ze všech druhů ovoce. Aby džem a marmeláda získaly správnou hustotu,celý článek
více