U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Vlhko moc škodí

Kategorie: Kuchyně | Autor: ZD

O potravinářských barvivech výrobci tvrdí, že jsou zdraví neškodná. Jistě mají pravdu, protože všechny výrobky procházejí přísnými kontrolami, ale na druhou stranu je také pravda, že těchto barviv dostáváme v potravinách do těla víc, než je záhodno. Jak známo, všeho moc škodí a chemie vždycky zůstane jen chemií. Děti ji konzumují v barevných bonbonech, žvýkačkách, limonádách… My dospělí pak (i spolu s dětmi) ji přijímáme v potravinách, kterým přibarvení dodá ten správný šmrnc… Produkty vypadají už na první pohled chutně a lépe se prodávají. Přitom právě my, chataři a chalupáři, kteří máme k přírodě blíž než výrobci různých pamlsků, si také můžeme pokrmy obarvit. S podobným efektem a přitom daleko zdravěji. Čím? Například můžeme uvést cibuli, rakytník, černý jeřáb, borůvku nebo červenou řepu.

Vlhko moc škodí