U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

VARIACE NA „ŠTĚDROU“ VEČEŘI

Kategorie: Volný čas | Autor:

Vzpomínáte už s nostalgií na štědrovečerní rybu a bramborový salát? Nabídneme vám variaci na toto téma – ale v poněkud proměněné, snad i zdravější podobě. Zkuste, nebudete litovat!

Smažený losos s brokolicí

(pro 4 osoby) 300 g filetů lososa, sůl, pepř, 200 g brokolice, 50 g strouhaného sýra (eidam), 50 g obalovací směsi se sezamem (panáda), olej na smažení

   Lososa omyjeme, nakrájíme na kousky 3×3 cm, jemně osolíme a opepříme. Brokolici rozdělíme na růžičky a osolíme. Lososa a brokolici střídavě napichujeme na špejle. Lehce obalíme ve strouhaném sýru a panádě. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova, nebo pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě (na 250 oC asi 6 minut), v tomto případě špízy pokapeme olejem.

Sváteční jemný bramborový salát

(8 – 10 porcí) 1 kg uvařených brambor, 265 g sterilovaného hrášku, 265 g sterilované mladé celé mrkve, 140 g sterilované kukuřice, 150 g sterilovaných okurek, 200 g cibule, 50 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce hořčice, sůl, pepř, worchester, 20 ml octa (nebo nálevu z okurek)

   Hrášek, mrkev a kukuřici necháme okapat. Cibuli nakrájíme na větší kostičky nebo proužky a krátce orestujeme na oleji, až zesklovatí. Odstavíme z plotny, přidáme hořčici, sůl, pepř, kapku worchesteru, ocet a promícháme. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s nálevem. Okurky nakrájíme na kostičky a s odkapanou zeleninou přidáme k bramborám. Promícháme a dáme odležet do chladničky.

O autorovi| Připravil Albert Hauptman z kuchařského centra Bonduelle

Popisy k obrázkům

Autor fotografií: FOTO NAOKO, REPROPLAST, IKEA A BONDUELLE

VARIACE NA „ŠTĚDROU“ VEČEŘI