U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si se zpěvákem a kytaristou Radkem Tomáškem

Kategorie: Volný čas | Autor: SV

Zpěvák Radek Tomášek nikdy netíhnul k přesně vyhraněnému stylu hudby. Když jako kluk začínal s kytarou, obdivoval Waldemara Matušku, pak chodil na hodiny klasické kytary, na gymnáziu vystupoval se skupinou hrající latinskoamerickou hudbu a na technice se dal dohromady se začínajícími Rangers. Všechny tyto etapy se odrážejí i ve složení jeho dnešního repertoáru, v poslední době se zřetelnějším příklonem k latinskoamerickým a španělským rytmům. Podobné je to se zpěvákovým názorem na jídlo. Nezříká se exotických specialit, ale nad talířem ohnivého mexického kuřete zasněně říká: “Dobré brambory s dobrým tvarohem a dobrým máslem hned tak něco nedohoní.” I když vařit neumí, v kuchyni dokáže být užitečný: “Hrozně rád krájím cibuli a strouhám sýr, jsem také dobrý na grilovaná masíčka a mám dlouholetou praxi v otvírání vinných lahví.”

Brambory s “lepším” tvarohem

Dobře umyté nové brambůrky i se slupkou rozkrojíme na poloviny a dáme na plech řezem nahoru. V troubě upečeme do zlatova a podáváme s vylepšeným tvarohem, do kterého jsme zamíchali prolisovaný česnek a na drobno nakrájenou naťovou cibulku. K tomu patří čerstvé máslo, sůl a kyselé mléko.

Pochutnejte si se zpěvákem a kytaristou Radkem Tomáškem