U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

HOUBOVÉ INSPIRACE

Kategorie: Vaříme | Autor: MAN

Rizoto s houbami

Na tuku zpěníme 1 pokrájenou cibuli, přidáme k ní očištěné nakrájené houby (čím více různých druhů, tím lepší chuť), přidáme kmín a dusíme. Mezitím uvaříme 2 až 3 balíčky rýže ve varném sáčku a houby do ní vmícháme. Rýže nesmí být příliš měkká, aby nám místo rizota nevznikla kaše. Na závěr pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Houbový guláš

2 až 3 cibule zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku, zhruba 600 g směsi nakrájených tvrdších hub a vše podusíme. V průběhu dušení přidáme kmín, pepř, sůl a česnek. Poté zalijeme vodou, v níž jsme rozmíchali trochu hladké mouky nebo na zahuštění použijeme střídku chleba. Chvíli povaříme a podáváme s chlebem.

Lesní špízy

Očištěné pevné a zdravé klobouky hub osolíme a posypeme kmínem. Spolu s vuřtem či párkem, kousky slaniny, kostkami chleba a nudličkami papriky je napícháme na kovové jehly nebo špejle, zabalíme do alobalu a pečeme 15 až 20 minut buď ve žhavém popelu nebo v předehřáté troubě.

Minutkové houby

Větší kloboučky hub pokrájíme na podélné plátky, opepříme, pokmínujeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, vložíme do rozpáleného tuku a zprudka opečeme z obou stran. Podáváme s vařenými brambory nebo jen s chlebem, ale vždy talíř bohatě obložíme zeleninou.

HOUBOVÉ INSPIRACE