U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Vaříme | Autor: MA

* Chceme-li, aby vývar z masa měl zlatavou barvu a byl aromatický, vezmeme oloupanou cibuli, rozřízneme na polovinu a na malém množství tuku ji osmahneme. Poté ji vaříme společně s masem. Některé hospodyně vaří s masem celou dobře omytou cibuli i se slupkou nebo jen slupky od cibule. K zabarvení a zesílení vývaru z masa lze použít i trochu sušených hub, které nakonec z vývaru procedíme.

* Místo klasického trojobalu můžeme plátky masa na řízky obalit jen v hladké mouce a rozšlehaném vejci. Vejce při smažení nabydou a řízek bude mít výbornou chuť. Takto upravujeme především méně tučná a sušší masa, například kuřecí. Docílíme tím, že bude šťavnatější. Do rozšlehaných vajec můžeme přidat trochu piva nebo vína.

* Chutné pečené kuře získáme, když ho naplníme kysaným zelím smíchaným s klobásou či párkem pokrájeným na kolečka. Kuře posypeme kmínem, grilovacím kořením, osolíme a upečeme dozlatova. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Drobečky