U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

CELEROVÝ SALÁT ZAZI

Kategorie: Volný čas | Autor:

V horkém létě přijde vhod osvěžující zeleninový salát – buď ke svačině nebo s pečivem jako lehká večeře. Jeden od mistra kuchaře Alberta Hauptmana ze spol. Bonduelle vám nabízíme. (3 – 4 porce):

280 g sterilovaného celeru na nudličky (Bonduelle nebo jiná značka), 200 g sterilované kukuřice, 50 g mrkve, 200 g salátové okurky, 150 g kysané smetany, 50 g olivového oleje, česnek, koření na tzatziky, sůl

Slijeme kukuřici a celer, z celeru mírně vytlačíme zbylý nálev. Mrkev a okurku očistíme a nastrouháme na nudličky. Vše smícháme. Kysanou smetanu vyšleháme s olejem, ochutíme česnekem, kořením a solí. Přidáme k zelenině a vše promícháme. Necháme asi hodinu vychladit v chladničce a poté podáváme.

Popisy k obrázkům

Autor fotografií: FOTO MARCELA MÁDROVÁ A ARCHIV BONDUELLE

CELEROVÝ SALÁT ZAZI