Pojištění auta online: Použijte auto kalkulačku a šetřete

Rubrika: Market

Zřizování povinného ručení vás nemine, pokud jste si právě pořídili některé z motorových vozidel. Bez takového pojištění není možné automobil aktivně používat. Tímto způsobem jsou totiž chráněni všichni účastníci jízdy, kterým se při možné nehodě dostane lékařské péče, náhrady za ošetření, ale i odškodnění za opravu nebo vyřešení havarijního stavu vozidla.

Neriskujte vysoké pokuty

Pokud vás napadá, že se vydáte na silnici bez pojištění, riskujete mnohem více než běžnou pokutu. Když se totiž dopustíte nehody, při které bude třeba druhou stranu odškodnit, výdaje se vám mnohonásobně zvýší, jelikož po vás bude celková částka vymáhána celá společně s pokutou. Škoda se ovšem může vyšplhat až do milionů korun. Extrémní situace pak nastává, dojde-li k hromadné nehodě, kde je přítomno více lidí i vozidel. Pojištění auta je tedy zárukou toho, že bude na silnicích více bezpečno.

Vybírejte produkt pečlivě

Nemáte čas nebo chuť procházet jednotlivě každou nabídku různých pojišťoven a všechny je mezi sebou důkladně porovnávat? Nejste jediní, kteří se v takovém papírování ztrácejí, a proto lze využít možnosti pojištění auta online. V takovém případě provede srovnávací systém hledání za vás a podle zvolených filtrů ukáže ty nejlepší nabídky na míru pro vás i vaše vozidlo. Autopojištění tak můžete mít vyřízené za nejnižší možnou cenu, a to do pár minut a se všemi potřebnými náležitostmi. Využijte možnosti hledání z pohodlí domova, kde si smlouvu v klidu pročtete a budete se moci rozhodnout bez nátlaku.

Povinné ručení je individuální

Pojištění vozidla nelze porovnávat s vašimi blízkými, přáteli nebo jinými lidmi. Výše plateb se totiž liší v závislosti na mnoha faktorech. Zajímá vás, kolik bude stát vaše pojištění auta? Kalkulačka pojištění auta vám odpoví do pár minut. Cena je tvořena dvěma základními skupinami, jež mají určité podsložky.

Kromě základních parametrů, které najdete níže je rozhodující také mnoho doplňkových služeb, u kterých je volba čistě dobrovolná.

Kdo je pojistníkem?

U povinného ručení nejde jen o jméno a příjmení pojistníka. Důležitý je také věk, jelikož podle něj je statisticky určeno, do jak rizikové spadá kategorie v oblasti zavinění nehod. Mladší si proto připlatí více. Stejným způsobem s cenou manipuluje také místo bydliště, kde opět statistiky zvažují běžný provoz a míru nehod v dané lokalitě. Možnou nižší cenu si ovšem můžete zajistit ukázkovou jízdou. Čím méně nehod totiž způsobíte, tím nižší povinné ručení bude třeba platit.

Myslete i na výběr vozidla

Pojišťovna ovšem neposuzuje jen samotného majitele, ale také motorové vozidlo, ke kterému je pojistka sjednána. Do formuláře bude třeba vyplnit objem válců, výkon motoru, hmotnost, ale třeba i stáří vozidla. Čím šetrnější vozidlo bude k životnímu prostředí, tudíž menší, méně výkonné, lehčí a novější, tím příjemnější pro vás bude cena. Nezapomeňte také, že rozhoduje účel vozidla. Soukromé osoby, které jej využívají primárně k vlastním potřebám ušetří více, než taxikáři nebo řidiči některých přepravních služeb.

Komerční prezentace

Pojištění auta online: Použijte auto kalkulačku a šetřete