Kouzlo zmrzlých plodů


Vyrobit z kvalitních ingrediencí lahodnou svačinku je snadné. Jednoduše vložíte vybrané jídlo do mrazáku a za 30 minut až hodinu se z banánu, avokáda, jogurtu či burákového másla stane třeskutě dobrá laskomina. Ať už vás jenom honí mlsná, nebo si toužíte zpestřit jídelníček, následující recepty si užijete s dobrým pocitem, že mlsáte zdravě.

 

 

Banán
Z tohoto ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Tu připravíte nejlépe tak, že banán před uložením do mrazáku nakrájíte na plátky a zmrzlá kolečka pak nasypete do mixéru. Pokud sníte mražený krém okamžitě, bude opravdu hladký a vláčný. Když ho po vyjmutí z robota ještě na chvíli zavřete do mrazničky, ztuhne a bude se lépe nabírat.

 

Citrusové plody
Také jste v dětství milovali vodovou zmrzlinu, nejlépe s příchutí pomeranče nebo citronu? Vyzkoušejte náš recept, který vám tuhle chuť z dětství připomene, ale navíc je zcela bez přidaného cukru a umělých látek.
Nakrájejte pomeranč, grapefruit, mandarinky a citron na měsíčky a ty potom zmražené vhoďte do sklenice sodovky. Ideálně do domácí sody ze SodaStreamu, s přesně tak intenzivními bublinkami, jak máte rádi. Mražené citrusy budou fungovat jako kostky ledu, které navíc zlehka dochutí vaši perlivou vodu a udrží ji dlouho chladnou. Takové nápoje vás zvlášť v horkém létě nevtíravě přimějí dodržovat pitný režim.
Navíc je to velmi jednoduché! Proč se tahat s těžkými lahvemi z obchodu, když to nejlepší osvěžení máte na dosah ruky? Stačí vám vždy několik kusů ovoce v mrazáku a na domácí sodovku fungující vodovodní kohoutek a výrobník SodaStream.

 

Maliny
Je vážně vedro, vy se toužíte osvěžit a zároveň milujete malinový koláč. Dejte si pouhou mraženou malinu. Chutná totiž jako mrazivý polibek takového domácího pečení. Zchlaďte se hned celou miskou ojíněných lesních plodů! Smícháte-li je s výše zmíněným hroznovým vínem (oproti němuž mají maliny hutnější texturu), ochutnáte rozdílné konzistence vkaždém soustu.

 

 

Granátové jablko
Zrníčka granátových jablek jsou šťavnatá a výrazně dobrá. Malé „korálky“ doslova explodují chutí ve vašich ústech, když jsou zmrzlé. Vybírání jadérek z granátové slupky je nelehké, nemusíte ovšem sníst všechno najednou. Uložte si je do krabičky a sáhněte po nich kdykoliv budete mít náladu.

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: SODASTREAM


Komentáře

Napsat komentář