U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Z kuchyně | Autor: JA

* Med je zdravější ještě o něco víc, než se kdy předpokládalo. Američtí vědci totiž zjistili, že obsahuje antioxydanty, což jsou látky, které v těle odbourávají volné radikály vznikající při metabolismu. Ty dokáží chránit organismus například před rakovinou a chorobami srdce. Ukázalo se, že antioxydantů obsahuje tmavší med více než ten světlý.

* Mrkev nemusí mít vždy jen oranžové kořeny. Na světě byly vypěstovány i odrůdy bílé, fialové a žluté. Bez ohledu na barvu je však mrkev jednou z nejkonzumovanějších zelenin, pro děti a pro nemocné je pro svou dobrou stravitelnost výborným základem potravy. V chladničce nám mrkev jako čerstvá vydrží maximálně tři dny. Na delší uskladnění je dobré zapíchat ji do bedýnky s pískem a uložit do chladného tmavého sklepa.

* Stále jsme nabádáni k tomu, abychom jedli více ryb. Ale co s pachem, který jejich úpravu většinou provází?

Tak vězte, že když před vařením rybu opláchneme v silném roztoku octa a do vody, v níž rybu budeme vařit, přidáme trochu mléka, nebude po rybím pachu ani památky. Při smažení pomáhá vhodit do oleje na plátky oloupanou syrovou bramboru. A nádobí, které jsme k přípravě použili je dobré po omytí ještě přetřít citronovou šťávou a teprve poté načisto opláchnout.

Drobečky