Jak na křečové žíly

Ženy, ale i muži často považují křečové žíly za kosmetickou záležitost. Jenže „křečáky“ zdaleka nejsou pouze kosmetickou záležitostí, ale především vážnou zdravotní komplikací.

Křečové žíly nelze podcenit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Křečové žíly jsou do značné míry dědičné. K jejich tvorbě napomáhá i způsob života a dokonce  i plochá noha. Jsou profese, například prodavači nebo učitelé, kteří jsou tímto onemocněním ohroženi více než ostatní (jde většinou o práci ve stoje). Často dochází ke zhoršení i v těhotenství.

Přizpůsobte životní styl

Správným postupem lze však vývoj nemoci zpomalit. Ideální prevencí je například chůze do schodů směrem nahoru (opačným směrem je to horší, protože nárazy trpí zejména kloubní systém), jízda na kole, plavání a přiměřená chůze. V jídelníčku bychom se měli vyvarovat tučných jídel a snažit se jíst všechno, ale vždy v menších dávkách.
V žádném případě bychom neměli křečové žíly podceňovat, a pokud nás tato, dnes již civilizační choroba, potká, tak s ní bojovat. Pomoci mohou i přípravky, obsahující výtažky z prospěšných bylin.

Příroda léčí

Přípravek Veregin

Ideální pomocí při cévních potížích, křečových žilách, při tzv. těžkých nohách a otocích končetin je bioflavonoidový komplex, jež tvoří rutin, koňský kaštan, ginkgo biloba, extrakt z révových semen a piperin. Tyto látky příznivě ovlivňují křehkost krevních kapilár a zvyšují pružnost cév. Pomáhají při zvýšené hladině LDL cholesterolu, tvorbě krevních sraženin a hemoroidech, ale i při ochraně srdce. Rutin zesiluje účinek vitamínu C, který je společně s vitamínem E a selenem nejúčinnější v oblasti ochrany proti volným radikálům.
Piperin zlepšuje využitelnost jednotlivých živin. Flavonoidy obsažené ve vinné révě regenerují a zpevňují cévy.  Extrakt z révových semen společně s vitamínem C posiluje stěny krevních vlásečnic a má antivirový a protizánětlivý účinek. Extrakt z listů stromu ginkgo biloba působí jako silný antioxidant a pomáhá při nedokrvení dolních končetin. Koňský kaštan pomáhá při chronické žilní nedostatečnosti a při lymfatických otocích, zabraňuje tzv. „těžkým nohám“ a nočním křečím. Zlepšuje průtok krve v cévách.

Pomohou i tablety

Kombinaci těchto účinných látek obsahuje například přípravek Veregin od firmy Rapeto. K dostání je v lékárnách nebo ještě výhodněji ho seženete na webu www.topqualityproduct.cz v atypickém trojrozměrném obalu o 60 tabletách za doporučenou cenu 225 Kč.

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV FIREM

 

Jak na křečové žíly