Speciální exkurze pro milovníky piva


Milovníkům piva všech věkových kategorií jsou určeny speciální kurzy, které právě začíná pořádat pivovar v Krušovicích. Díky nim se všichni zájemci seznámí s technologií výroby piva krok za krokem a současně dostanou příležitost vyzkoušet si pivovarnické řemeslo v praxi. Kromě toho se budou učit i pivo degustovat (ochutnávat).

 

 

„Chceme oslovit českou klientelu, lidi, kteří se kromě konzumace chtějí i něčemu přiučit a dozvědět se ještě mnohem více o výrobě svého oblíbeného zlatavého moku. Ukázat jim, jak kvalitní pivo u nás v Česku vaříme,“ konstatoval expert na exkurze v pivovaru Josef Helebrant, který je spoluautorem nového projektu. Vzhledem k náročné organizaci v pivovaru i personálnímu zajištění se oba kurzy uskuteční maximálně desetkrát ročně.

 

Celodenní program
Celodenní program se skládá z praktických i teoretických částí. Kurzem pivního sommeliérství provede účastníky vyškolený degustátor, seznámí je se základním dělením piva podle způsobu kvašení i použitých surovin a ukáže, které základní chutě v pivě hledat a jaké jsou nejčastější nežádoucí chuťové a čichové vjemy. Návštěvníci budou pivo sami ochutnávat a vyplňovat degustační protokol. Nakonec dostanou (stejně jako na soutěži) slepé vzorky, kdy budou určovat typ piva či případné nežádoucí příchutě.

Při kurzu technologie výroby bude mít návštěvníky na starosti odborný garant na technologii, s nímž absolvují celou prohlídku po pivovaru. Dozvědí se tak podrobně vše o původu surovin k výrobě piva, resp. jednotlivých druzích sladů, chmelů a úpravě vody. Při praktických ukázkách budou návštěvníci sledovat, jak se správně čepuje pivo s pěnovou čepicí či na hladinku. Na závěr všechny čeká soutěž v načepování řezaného piva.

Po absolvování obou kurzů si účastníci odnesou domů na památku certifikát a výpravnou brožuru. Ta populárně-naučnou formou spolu s obrazovou dokumentací shrnuje všechny informace, které se v krušovickém pivovaru dozvěděli.

Speciální kurzy se konají 2x v měsíci (minimální počet přihlášených účastníků je 10), a to vždy v sobotu od 9.00 do 17.00 hod. Cena balíčku za oba kurzy je 1500 Kč.

 

 

Kombinace s výletem po okolí
Pokud má návštěvník zájem absolvovat pouze vybranou část a zbytek dne strávit například toulkami po krásném krušovickém okolí, i to je možné a v nabídce je možné zvolit jen jednu variantu:

Kurz Technologie výroby a čepování piva začíná vždy od 13.00 hod. a trvá do 17. hodiny. Cena pro tuto část je 700 Kč.

Pokud převažuje zájem spíše o Kurz pivního sommeliérství, ten se nabízí  v čase od 9.00 do 13.00 hod za 1000 Kč.

Speciální kurzy je možné objednat telefonicky (+420 737 224 087) nebo e-mailem: exkurze@krusovice.cz

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: PIVOVAR KRUŠOVICE


Komentáře

Napsat komentář