Soutěž o tři ruční mixéry a svářečku folií!


Tento týden s naším webem vyhrají tři výherci ruční mixér CONCEPT a jeden výherce svářečku PE fólií pro domácnost ETA. Pro inspiraci vám přinášíme ještě recept Dr. Oetkera na tradiční slovenské krémeše.

Tradiční krémeše

Na těsto:
250 g hladké mouky
100 g cukru
1 PL rumu
50 g změklého másla
1 vejce
1 žloutek
1 PL medu
1 KL Jedlé sody Dr.Oetker
1 PL mléka

Na žloutkový krém:
1 l mléka
3 žloutky
2 balíčky Zlatý klas Dr.Oetker
2 KL hladké mouky
250 g změklého másla
100 g cukru

Na šlehačku:
1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mléka

Na polevu:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

 Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, rumem, máslem, vejcem, žloutkem, medem, jedlou sodou a mlékem a ručne vypracujeme do hladkého těsta. Těsto rozdělíme na polovinu a každou vyválíme na plát 30 x 40 cm. Pomocí válečku plát přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 10 minut.

  2. Po upečení plát stáhneme z plechu a necháme vychladnout.

Stejným způsobem upečeme i druhý plát.

  1. Na přípravu žloutkového krému vmícháme do 250 ml mléka žloutky, Zlatý klas, mouku a ve zbylém mléce uvaříme puding, který za občasného míchání necháme úplně vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, do které po částech zašleháme studený puding. Krém rozetřeme na upečený plát a dáme asi na 30 min do chladničky.

  2. Šlehačku připravíme podle návodu na obale, rozetřeme na krém a přiložíme druhý plát. Zatížíme a necháme do druhého dne uležet v chladničce.

  3. Polevu připravíme podle návodu na obale, krémeše polejeme a polevu necháme ztuhnout. Krájíme nožem namočeným v horké vodě na řezy a podávame.

 

Soutěžní otázka:

 

Kolikanásobně prodlouží životnost potravin jejich vakuování?

 desetinásobně dvojnásobně

 

 

 

 

 

 

Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou ruční mixér Concept a jeden z vás dostane svářečku fólií ETA.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 7.9. 2014. Vyhodnocení soutěže proběhne 8.9. 2014.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.

Informace o partnerech soutěže:

Veškeré informace o firmách a jejich produktech naleznete na www.my-concept.cz, www.eta.cz.

Výherci: Magdalena Litoměřická z Tachova, Petra Sezimáková z Litvínova, Zdeněk Sirovátko z Rožnova pod Radhoštěm a Martin Votápek z Českých Budějovic.

Gratulujeme!


Komentáře

9 reakcí na Soutěž o tři ruční mixéry a svářečku folií!

  1. Hajdule napsal:

    Osobně si myslím, že ani jedna z možností není úplně správná, 10 x déle vydrží snad jen vakuované potraviny v prášku.

  2. Ondrysek napsal:

    Hajdule souhlasím, záleží v jakém stavu jsou potraviny, syrové či vařené. 😉

  3. Marcella napsal:

    Také souhlasím, že ani jedna odpověď není správná. Je to mezi. No uvidíme, co bude správné 😀

  4. 1Hanka napsal:

    Prodloužení životnosti potravin 2x odsátím vzduchu by taky stačilo, ale nejspíš bude správně 10x 🙂 Tak si budu držet palce, aby to tak bylo a svářečka folií putovala k nám. 🙂

  5. Marcik napsal:

    1Hanko já si přijedou k vám „svářet“ a svaříme si i vínko 😛
    Já našla prodloužení maximálně 6x, pak ale v tabulkách je i vícekrát jak 10x, je fakt, že záleží na úpravě potravin 😀

  6. Vendula napsal:

    Holky prosím vás, co je to za zkratku v tom receptu KL? PL je polévková lžíce, ale na to KL nějak nemůžu přijít, není to kelímek, to by bylo té sody nějak moc. Díky za radu! 😀

  7. Hojaro napsal:

    Životnost potravin se neprodlouží. Pouze se zabrání osychání a šíření pachů.

  8. renata.paroulkova napsal:

    Dobrý den, vzhledem k velmi obecné formulaci otázky v soutěži jsou tentokrát všechny odpovědi uznané jako správné. Například vařené těstoviny vydrží vakuované dvakrát déle než nevakuované a oproti tomu mrazem sušené výrobky vydrží vakuované desetkrát déle než nevakuované. Omlouvám se za špatnou formulaci otázky a pro příští otázky se budu snažit tomuto nedorozumění předcházet. Díky za pochopení a výhercům uvedených v článku gratuluji k výhře. Hezký den Renata

Napsat komentář