Soutěž o 3x balíček s produkty od Dr.Oetkera, se kterými připravíte úžasný domácí džem.


Správná odpověď: Želírovací ovocný cukr.

Výherci: Jaroslav Kalhoun ze Skuhrova, Ivana Fajrajzlová z Kolína a Eva Konipásková z Boru. Gratulujeme!

S moderními prostředky na výrobu džemů a marmelád zvládnete jednoduše a rychle udělat vlastní džem z domácího i exotického ovoce. Džem se vaří jen krátce, takže v ovoci zůstanou vitamíny. Při správném použití želírovacích prostředků a uchování v dobře uzavřených sklenicích neplesniví a vydrží i několik let. Můžete si zvolit nejen druh ovoce, ze kterého budete vyrábět džemy, marmelády nebo želé, ale i kolik cukru budou mít. V nabídce od Dr.Oetkera najdete i Želírovací ovocný cukr, který je vhodný také pro diabetiky.

Nebojte se experimentovat s vlastní fantazií a zkuste si vytvořit svoje originální džemy, marmelády nebo želé. Přidejte do nich koření (např. zázvor, chilli, skořici, mátu) nebo alkohol (rum, ovocnou pálenku) či sekt nebo čokoládu. V současné době je trendem používat v džemech méně cukru, například Želírovací cukr Super 3:1, kde balení 500 g vystačí na 1,5 kg ovoce. Hotový džem obsahuje přibližně 75% ovoce. Oblíbené je také vrstvení, kde je v jedné sklenici dva a více druhů džemů.

TIP: Dejte džem do pěkné skleničky a máte krásný netradiční dárek, který potěší každého. Vyzkoušejte třeba netradiční džem Piňa Colada podle našeho receptu.

Piňa Colada džem

Doba přípravy: asi 35 minut
Vystačí na:
asi 3 sklenice à 350 ml

Přísady:
700 g ananasu (očištěného a rozmixovaného)
200 ml 100% pomerančového džusu
1 zarovnaná KL Kyseliny citronové Dr.Oetker
1 balíček Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
50 ml kokosového likéru

  1. Ananas vložíme do většího hrnce. Přidáme džus, kyselinu citronovou a dobře promícháme se želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Ke konci varu přilijeme likér.
  2. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Tip: Džem svou chutí připomíná oblíbený nápoj. Hodí se na přípravu mléčných koktejlů a zmrzlin, zákusků nebo na čerstvé pečivo.

 

Soutěžní otázka:

Který želírovací cukr od Dr.Oetkea je vhodný i pro diabetiky?

 Želírovací cukr Super 3:1 Želírovací ovocný cukr Gelfix 1:1

 

 

 

 

 

 

Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 21.8.2016. Vyhodnocení soutěže proběhne 22.8.2016.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz

 

 

Save


Komentáře

Napsat komentář