U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si s Rudolfem Riedlbauchem

Kategorie: Vaříme | Autor: Věnceslava Dezortová

akademickým malířem

Kromě olejů a kreseb jsou významné i jeho realizace v architektuře. Pražský ateliér rád mění za pobyt na chalupě, kde si malování zpestřuje vycházkami do přírody, třeba s cílem najít co nejvíce hub. Jako většina mužů nepovažuje vaření za své hobby, ale pro případ nouze má v zásobě recepty nadepsané “Polévky našeho táty”.

Prý jsou osvědčené a se zárukou trvanlivosti jeden týden.

Polévka pórková

Nakrájíme nadrobno 3 středně velké pórky a s hrstkou kmínu je dáme vařit do 3 litrů vody. Když jsou pórky ze tří čtvrtin měkké, zahustíme je jíškou (má být řídká, nejlépe ze sádla a hladké mouky). Přidáme asi 2 polévkové lžíce nakrájené a lehce osmažené cibulky. Pak polévku rozkvedláme. Přidáme 2 vejce (předem našlehaná vidličkou v hrnku), která se už v polévce nevaří, jen se nechají dojít. Do odstavené polévky dáme 2 vrchovaté lžíce česneku (utřeného s třetinovým množstvím soli) a 1 vrchovatou lžíci majoránky.

Polévka fazolová a kroupová

Recept je stejný, jen pórek nahradíme vařenými fazolemi nebo vařenými kroupami.

Na dotaz, jestli vařit tři litry polévky naráz není moc, odpověděl malíř s typicky mužskou logikou: “Není. Máte navařeno na celý týden.”

Pochutnejte si s Rudolfem Riedlbauchem