Soutěž o 5x balíček se sadou pomůcek na výrobu džemů a želírovacími prostředky od Dr.Oe …

Rubrika: Soutěže

Správná odpověď: Želírovací cukr se sladidly z rostliny stévie.

Výherci: Filip Skácel z Krumlova, Klára Sosnová z Mladé Vožice, Hanka Kupková z Prahy, Lenka Wilhelmová ze Sušice a Marie Malátová z Klatov. Gratulujeme!

Víte, co mají společného angrešt, banány, borůvky, broskve, jahody, maliny, meruňky, nektarinky a ostružiny? Z tohoto ovoce si právě teď můžete připravit vynikající vlastní domácí džem! S želírovacími prostředky od Dr.Oetkera je to tak snadné, že báječnou marmeládu, džem i sirup dovede udělat i úplný začátečník. V naší soutěži můžete vyhrát nejen želírovací cukry a Gelfixy, ale také originální sadu pomůcek, které k tomu budete potřebovat. Více informací o produktech na želírování a spoustu receptů najdete na www.oetker.cz


Inspirujte se třeba našimi jednoduchými a originálními recepty. Pokud dodržíte postupy a uvedené suroviny, máte záruku, že se vám džemy povedou.

Meruňkovo-paprikové chutney

Výstačnost : 6 sklenic à 375 ml

Doba přípravy: asi 35 minut

Přísady:
500 g žlutých paprik očištěných a nakrájených na malé kousky
200 g červené cibule oloupané a nakrájené na malé kousky
1 kg meruněk odpeckovaných a nakrájených na malé kousky
2 chilli papričky očištěné a nasekané najemno
4 PL olivového oleje
2 KL nasekaného tymiánu
100 ml octa
1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
asi 2 ½ KL soli
½ KL čerstvě namletého pepře
1 balíček Pomůcky ke konzervování Dr.Oetker

Příprava:

  1. Ve větším  hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme papriku, cibuli a podusíme. Přidáme meruňky, chilli papričky, tymián, ocet a dobře promícháme s Extra želírovacím cukrem. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme pomůcku ke konzervování.

  2. Plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Tip: Místo meruněk můžeme do chutney použít také nektarinky nebo slívy.

Chilli papričky jsou velice ostré, při jejich zpracování použijeme gumové rukavice.


str_replace("\n", " ", "")

Ostružinový toping
klasický

(4-5 kusů sklenic po 250 ml)

Doba přípravy: asi 20 minut


Přísady:
1000 g ostružin
400 ml vody
1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
1000 g cukru krupice nebo krystalu

Příprava:

1) Omyté ostružiny pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Vložíme společné s vodou do většího hrnce. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme se dvěma lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.

2) Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Důkladné povaříme minimálně 5 minut.

3) Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

TIP: Toping použijeme na přelití zmrzlin, pohárů, palačinek apod.


Tradiční meruňkový džem

Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: asi 30 minut
Vystačí na: asi 4 sklenice à 350 ml

Přísady:
1,1 kg meruněk (očištěných a nakrájených na malé kousky)
300 ml 100% jablečné šťávy
1 balení Želírovacího cukru Super 3:1 Dr.Oetker

Příprava:

1. Ve velkém hrnci dobře promícháme meruňky s jablečnou šťávou. Přidáme želírovací cukr. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

TIP:

Vůni meruňkového džemu hezky doplní dřeň z Vanilkového lusku ,,Bourbon” Dr.Oetker, kterou přidáme společně se želírovacím cukrem.


Soutěžní otázka:

Jaká je letošní novinka v sortimentu prostředků na želírování od Dr.Oetkera?

Nevíte? Pak odpověď najdete na www.oetker.cz

Jméno*
Příjmení*
E-mail:*
Ulice*
Město*
PSČ*

 

Pět z vás, kteří správně odpoví na naši otázku, získají zavařovací balíček od Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 6.8.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 7.8.2017.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.

Informace o partnerech najdete na: www.oetker.cz

 

 

Uložit

Soutěž o 5x balíček se sadou pomůcek na výrobu džemů a želírovacími prostředky od Dr.Oe …